Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Articole

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Ce nu ţi se spune despre trading

Discuţia "Ce nu ţi se spune despre trading" din forumul Articole; Am găsit acest articol pe situl forexcrunch.com şi mi s-a părut foarte bun încât am ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 19 august 2010, 22:35
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,176
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Ce nu ţi se spune despre trading

Am găsit acest articol pe situl forexcrunch.com şi mi s-a părut foarte bun încât am decis să-l traduc în română. Articolul original se poate citi aici: What Your Mother Never Told You About Trading | Forex Crunch

Dacă tu crezi că te poţi îmbogăţi peste noapte din trading, te înşeli amarnic. Nu te condamn pentru asta pentru că tradingul văzut din exterior pare destul de uşor. Te uiţi la tv şi la filme şi ce vezi? O gramadă de tipi care stau la calculator, uitându-se la nişte grafice şi care fac obscen de mulţi bani. Apoi întri pe net şi eşti bombardat de reclame la diverse sisteme care cică te vor umple de bani peste noapte. Toate acestea creează expectanţe nerealiste despre trading.

În realitate este nevoie de multă muncă şi dedicare pentru a deveni un trader de succes, dar mass-media şi specialiştii în marketing nu îţi vor arăta asta. Niciodată nu ţi se va vorbi de orele petrecute uitându-te pe grafice sau despre banii pierduţi la început. Nu ţi se va spune nici despre tumultul emoţional prin care vei trece odată ce vei pierde trade după trade şi indoiala că nu vei reuşi ca şi trader îţi va încolti în minte. Şi în ultimul rând, nu ti se va spune exact ceea ce trebuie să ai pentru a avea succes şi anume, perserverenţa.

Aşa este, cel mai impotant atu pe care un trader îl poate avea este perseverenţa. Poţi să ai cel mai bun sistem din lume şi cel mai perfomant software că dacă nu ai ceea ce este necesar să răzbeşti la începuturile tale ca trader, nu vei reuşi nici odată în acest business. Succesul nu va veni peste noapte şi e nevoie de timp şi de efort, dar dacă reuşeşti să treci peste momentele grele atunci nu există nici o limită în ceea ce poţi să atingi în acest business.

Mesajul meu către toti traderii aspiranţi, nu vă dati bătuţi. Ştiu cât de greu este la început când nu ştiţi prea multe despre ce se întâmplă, dar nu lăsaţi acest lucru să vă descurajeze deoarece recompensa de la sfârşit merită efortul. S-ar putea să simţiţi că sunteţi cei mai slabi traderi din lume, dar dacă vă straduiţi şi continuaţi să învăţaţi, vă promit că veţi avea succes. Trebuie doar să perseveraţi.

Last edited by hcristea; 19 august 2010 at 22:49.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 20 august 2010, 11:05
Trader Junior

Data înscrierii: august 2010
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 35
atiberiu e pe drumul cel bun
Foarte adevarat ce ai spus! Apropo de faptul ca nimeni nu vorbeste despre pierderile suferite la inceput, va atasez o carte cu cateva cazuri de traderi de succes!
Fisiere Atasate
File Type: doc Market_Wizards.doc‎ (1.06 MB, 343 views)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 20 august 2010, 11:29
seba's Avatar
sharks hunter

Data înscrierii: octombrie 2009
Posturi: 964
seba e pe drumul cel bun
da,astfel de carti tr. citite...AT,AF se invata,stilul tine de gust/preferinte,nu este nici un secret si informatii se gasesc din abundenta,dar adevarata meserie se invata/fura "printre randuri" din experienta unor astfel de traderi
Vechi 20 august 2010, 11:53
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,176
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
Original postat de atiberiu Vezi post
Foarte adevarat ce ai spus! Apropo de faptul ca nimeni nu vorbeste despre pierderile suferite la inceput, va atasez o carte cu cateva cazuri de traderi de succes!
Mersi de carte Tiberiu.
Am ataşat-o în format PDF pt cei ca mine care au obiceiul de a tot selecta textul pe îl citesc. În Word asta duce la accidente de drag & drop şi de aceea prefer PDF.
Fisiere Atasate
File Type: pdf Market_Wizards.pdf‎ (1.50 MB, 450 views)
Vechi 26 noiembrie 2011, 17:20
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,626
Cornelius e pe drumul cel bun
Yeahh, baby!

We Are Traders - A Tribute to All Those Trading the Markets - YouTube
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare