Am găsit acest articol pe situl forexcrunch.com şi mi s-a părut foarte bun încât am decis să-l traduc în română. Articolul original se poate citi aici: What Your Mother Never Told You About Trading | Forex Crunch
Dacă tu crezi că te poţi îmbogăţi peste noapte din trading, te înşeli amarnic. Nu te condamn pentru asta pentru că tradingul văzut din exterior pare destul de uşor. Te uiţi la tv şi la filme şi ce vezi? O gramadă de tipi care stau la calculator, uitându-se la nişte grafice şi care fac obscen de mulţi bani. Apoi întri pe net şi eşti bombardat de reclame la diverse sisteme care cică te vor umple de bani peste noapte. Toate acestea creează expectanţe nerealiste despre trading.

În realitate este nevoie de multă muncă şi dedicare pentru a deveni un trader de succes, dar mass-media şi specialiştii în marketing nu îţi vor arăta asta. Niciodată nu ţi se va vorbi de orele petrecute uitându-te pe grafice sau despre banii pierduţi la început. Nu ţi se va spune nici despre tumultul emoţional prin care vei trece odată ce vei pierde trade după trade şi indoiala că nu vei reuşi ca şi trader îţi va încolti în minte. Şi în ultimul rând, nu ti se va spune exact ceea ce trebuie să ai pentru a avea succes şi anume, perserverenţa.
Aşa este, cel mai impotant atu pe care un trader îl poate avea este perseverenţa. Poţi să ai cel mai bun sistem din lume şi cel mai perfomant software că dacă nu ai ceea ce este necesar să răzbeşti la începuturile tale ca trader, nu vei reuşi nici odată în acest business. Succesul nu va veni peste noapte şi e nevoie de timp şi de efort, dar dacă reuşeşti să treci peste momentele grele atunci nu există nici o limită în ceea ce poţi să atingi în acest business.
Mesajul meu către toti traderii aspiranţi, nu vă dati bătuţi. Ştiu cât de greu este la început când nu ştiţi prea multe despre ce se întâmplă, dar nu lăsaţi acest lucru să vă descurajeze deoarece recompensa de la sfârşit merită efortul. S-ar putea să simţiţi că sunteţi cei mai slabi traderi din lume, dar dacă vă straduiţi şi continuaţi să învăţaţi, vă promit că veţi avea succes. Trebuie doar să perseveraţi.