Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Articole

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Lumânări de inversare - o privire în spatele cortinei

Discuţia "Lumânări de inversare - o privire în spatele cortinei" din forumul Articole; Hammers, Shooting Stars, Outside Bars sunt modele de lumânări considerate ca potenţiale prevestitoare de inversare ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 08 iunie 2010, 11:13
soso's Avatar
Evil Speculator

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,355
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Lumânări de inversare - o privire în spatele cortinei

Hammers, Shooting Stars, Outside Bars sunt modele de lumânări considerate ca potenţiale prevestitoare de inversare a trendului curent. Dacă e ceva misterios la lumânările astea e doar numele lor, în rest oricum le privim ele reprezintă o respingere clară a preţului.

Să luăm SS-ul (Shooting Star-ul) de mai jos de pe Daily. Dacă ne uităm pe un timeframe mai jos, pe H4, se vede cum preţul a deschis jos a urcat în sus iar la a 3-a lumânare a fost respins. Următoarele lumânări au continuat pe directia bearish astfel că lumânarea de pe Daily a închis ca un SS cât se poate de frumos.

Name:  ss.png
Views: 551
Size:  7.2 KB

Să luăm altă lumânare de pe Daily, la prima vedere nu pare o lumânare de inversare. Dar sa schimbăm pe H4, vedem cum deschide jos, a doua lumânare reprezintă respingerea de preţ. Până aici e relativ la fel cu SS-ul de mai sus dar situaţia e schimbată de ultima lumânare care închide destul de sus astfel că pe Daily apare acea lumânare neutră.

Name:  unusual candle.png
Views: 536
Size:  7.4 KB

De multe ori am văzut lumânări de inversare pe alte platforme dar pe a mea apărea ca lumânare neutră. În momentele când nu e clar ce se întâmplă lucrurile devin mai limpezi pe timeframe-ul mai mic. Dacâ pe timeframe-ul mai mic respingerea e evidentă - lumânări mari de momentum - atunci aproape nu contează cum închide lumânarea de pe timeframe-ul mai mare.

Un exemplu recent, lumânarea Daily din 3 Iunie de pe NZDUSD, preţul pare respins în jos dar a închis mult mai sus decât optim şi nu arată a SS.

nzdusd_daily.png

Dar după ce schimbăm pe H4 respingerea e mult mai clară. Primele 3 lumânări închid in sus dar următoarele două sunt bearish de momentum mare şi le încadrează pe cele 3.
Ultima lumănare închide în sus şi e cea care invalidează SS-ul de pe Daily. Dar daca punem ultima lumânare în tot contextul e posibil să fie doar o retragere. Ceea ce a şi fost când low-ul zilei a fost spart a doua zi.

nzdusd_h4.png

Cred că e o metodă bună de confirmare sau clarificare a lumânărilor de pe Daily. Dacă deschiderea şi închiderea lumânărilor Daily era una singură, cum e la BVB de exemplu, atunci pattern-ul de pe Daily avea mult mai multă greutate pentru că toată lumea vedea acelaşi Open şi Close. Dar cum nu e aşa Open-ul şi Close-ul zilelor nu e la fel de important.
Vechi 09 iunie 2010, 14:54
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,626
Cornelius e pe drumul cel bun
Interesant... si eu am observat asta.
Vechi 13 iunie 2010, 15:02
Trader Junior

Data înscrierii: februarie 2010
Posturi: 1
trauman e pe drumul cel bun
Eu as privi altfel lucrurile:
-pe tf mari m-as uita numai daca vad un trend mare clar(impulsive si corectiile), iar pe cele mici le-as considera ca oportune ca puncte de intrare.Asa sl sunt mult mai mici, si punctele de intrare mai numeroase.
-e acelasi lucru ce-ai postat si pe h4 dar si pe daily.Numai ca pe daily vedeai mai clar cu mult inante zona de rezistenta.
-din cate stiu aprecierea orei se face dupa ce de inchidere bursei din n.y
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 14 iunie 2010, 09:07
soso's Avatar
Evil Speculator

Evaluarea trendului si a nivelelor de SR e alta poveste, indicatiile date de tine le consider de foarte bun gust si asa tranzactionez si eu, insa aici e vorba doar de pattern-ul candle-urilor.

Inchiderea NY pare sa fie considerata Daily Close de majoritatea omuletilor din fx, insa avand in vedere ca se tranzactioneaza non-stop si dupa NY acest Close nu e la fel de influent ca cele centralizate gen BVB.
Vechi 20 iunie 2010, 20:22
Trader Junior

Data înscrierii: ianuarie 2009
Locaţie: bucuresti
Posturi: 40
MarginCall e pe drumul cel bun
soso, ... soso, ...

... vezi ca in desenele atasate de tine ziua pe h4 are 20 ore !?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 20 iunie 2010, 21:53
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,626
Cornelius e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de MarginCall Vezi post
soso, ... soso, ...

Mai incearca... Sunt clar 6, ca nu-mi ajunge o mana sa le numar.
A, e vorba despre cele primite.

Last edited by Cornelius; 21 iunie 2010 at 10:17.
Vechi 21 iunie 2010, 10:02
soso's Avatar
Evil Speculator

Citat:
soso, ... soso, ...

Asa e, desenele alea primele le-am facut manual si intradevar am pus doar 5 bare. Sa stii ca nu le refac, nici daca ma platesti.
Vechi 21 iunie 2010, 21:00
Trader Junior

Data înscrierii: ianuarie 2009
Locaţie: bucuresti
Posturi: 40
MarginCall e pe drumul cel bun
am luat sell pe ShutingStar-ul acela

@soso
... treceam pe aici pe fxtrader si am vazut ShootingStar-u ala. Am luat repede un sell, o ocazie buna, si acum ma gandesc daca ultima lumanare pe h4 va avea high-ul mai mare decat high-ul ShootingStar-ului tau, ce fac, ...ce fac ...

soso, scuze! faceam si io o "aroganta".
Vechi 22 iunie 2010, 10:23
soso's Avatar
Evil Speculator

Citat:
@soso
... treceam pe aici pe fxtrader si am vazut ShootingStar-u ala. Am luat repede un sell, o ocazie buna, si acum ma gandesc daca ultima lumanare pe h4 va avea high-ul mai mare decat high-ul ShootingStar-ului tau, ce fac, ...ce fac ...
Pai daca high-ul unui SS e luat atunci e infirmat SS-ul, nu mai faci nimic. Sper ca e clar, ma uit la toate 6 lumanarile de pe H4 care compun o bara Daily, nu doar la primele 5.
Răspunde

Etichete
analiza tehnica, candle sticks

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On