Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Articole

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Lasă trade-urile sa vină la tine

Discuţia "Lasă trade-urile sa vină la tine" din forumul Articole; Stilul meu de trading îmi cere să aştept trade-urile sa vină la mine, să nu ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 09 februarie 2010, 12:30
soso's Avatar
Evil Speculator

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,355
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Lasă trade-urile sa vină la tine

Stilul meu de trading îmi cere să aştept trade-urile sa vină la mine, să nu fug eu după oportunităţi mincinoase - acele trade-uri care nu sunt de nota 10. Dar această tendinţă de a căuta trade-uri cu orice preţ e cât se poate de reală. Asta e natura noastră umană, şi până nu ne dezvoltăm capacitatea de a aştepta inconştient trade-urile de nota 10 trebuie să luptăm în fiecare zi cu impulsul de a intra în trade-uri de calitate inferioară.

În continuare o să expun metoda mea de a controla situaţia, foarte simplă dar eficientă. Ce urmează e descrierea planului meu de analiză şi tranzacţionare dar ideea poate fi adaptată la orice plan.

Am graficul in faţă, liniile de suport si rezistenţă sunt trasate, trendul şi contextul in care apare e identificat. Pasul logic următor e să identific o zonă la care daca preţul se intoarce atunci sunt sanse mari să fie respins după care să continue pe trend. Totul e bine si frumos până aici, mental mi-am creat planul şi tot ce trebuie să fac e să aştept ca preţul să ajungă la zona identificată in prealabil iar daca ajunge şi face PA (Price Action) convenabil atunci îmi plasez ordinul de intrare in piaţă.

Succesiunea logică a paşilor este:
  1. Pregătirea graficului cu liniile de suport si rezistenţă, MA-urile etc.
  2. Definirea trendului şi contextul.
  3. Identificarea IN AVANS a unei zone din care cred că preţul s-ar intoarce şi ar continua pe trend (exemplu: confluenţă de nivel SR + MAs + Fib etc).
  4. Aşteptarea ca preţul să ajungă în zona respectivă.

Dar timpul trece, lumânările trec apar altele noi şi frumoase iar eu tind să uit de planul original şi incep să analizez noi posibilităţi in funcţie de ultimele lumânări. Cu alte cuvinte să incep de la coadă la cap. Exemplu ipotetic: "Hopa, azi pare că termină BUOB la suport pe Daily. Nice one! Trendul long term e in jos dar pe Daily a făcut un higher-low şi poate fi semnalul unui nou trend long term bullish. Are şanse să fie trade-ul lunii! I'M IN!!!!". Vă sună cunoscut?

Soluţia e simplă, notarea direct pe grafic a zonei unde aştept preţul să ajungă şi eventual motivul pentru care vreau să iau trade din zona respectivă. Şi de fiecare dată când deschid graficul mă loveşte în faţă planul original şi îmi reaminteşte ce urmăresc de fapt.

În continuare un exemplu real recent pe AUDCAD:
Pe Weekly s-a lovit in Noiembrie 2009 de o rezistenţă şi a inversat in jos cu LH şi LL. Luna Ianuarie 2010 a fost într-un range continuu din care a spart în jos pe 1 Februarie. Planul meu este să aştept preţul să ajungă în zona de breakout unde avem o confluenţă de SR + MAs + retragere 62 iar dacă acolo face PA bearish să intru short.

Dar pe 5 Februarie avem un Hammer din suport Daily şi primul instinct când am deschis graficul în data de 5 seara a fost să analizez probabilitatea unui long bazat pe Hammer din Daily. Dar văzând nota de pe grafic mi-am amintit planul iniţial si am renunţat repede la ideea de long.

Şi dacă stăm să ne gândim e logic: Dacă în urmă cu câteva zile zona de suport unde s-a format Hammer-ul nu am considerat-o ca zonă propice de trade long atunci de ce să o consider doar pentru că preţul a lăsat in urmă un Hammer?

exemplu_audcad.png
Asta e, sper că o să vă fie cel puţin la fel de folositor cât îmi e mie sau cel puţin ideea în sine să vă fie de folos.
Vechi 09 februarie 2010, 14:43
Lorant's Avatar
Master Pip Loser

Data înscrierii: octombrie 2008
Posturi: 1,262
Lorant e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Nu cumva trendul long term e in sus? E un dublu bottom la suport cu hammer daily pe care la i pierdut cumva? Oh doamne.... ce gresala
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 09 februarie 2010, 15:17
soso's Avatar
Evil Speculator

Citat:
Original postat de Lorant Vezi post
Nu cumva trendul long term e in sus? E un dublu bottom la suport cu hammer daily pe care la i pierdut cumva? Oh doamne.... ce gresala
Ia-l ca pe un exemplu ipotetic. hehe te bagi si tu-n seama
Vechi 09 februarie 2010, 15:19
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,174
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
bine zis.

Am să încerc şi io metoda cu notiţele pe chart. De multe ori urmăresc un setup câteva săptămâni. În timpul asta uit după ce mă uit şi mă apuc să îmi trasez iar liniile de SR.
Vechi 09 februarie 2010, 15:53
Lorant's Avatar
Master Pip Loser

Da.Am priceput invatzatura.Nu te ambala
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 09 februarie 2010, 16:07
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,656
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
eu zic ca va plictisiti si incepeti sa ginditi prea mult
ideea cu notitele este buna insa cel putin eu sunt adeptul unei reaprecieri a starii de fapt pe masura ce se misca. probabil ca este si deformatie profesionala (trebuie sa te pliezi pe noile probe aduse in instanta si sa le contracarezi pe loc, altfel...) insa eu as fi luat hammerul ala ptr un long, chiar daca la rezistenta as fi intrat short pe aceeasi pereche. Este adevarat ca nu ai notat suportul prima oara insa nu ai luat in calcul posibilitatea ca poate ai gresit si nu l-ai vazut initial? suportul era acolo si putea fi identificat insa tu ai gresit. deci putem presupune ca ai gresit de 2 ori: 1) nu ai identificat suportul si 2) nu ai luat trade care - hammer la suport - era unul de A (nu A++).
oricum, filozofic vorbind, in viata cei tapeni si rigizi mor mai repede decit cei flexibili. deci adapteaza planul de trade in functie de situatia de fapt, nu modifica faptele doar ptr ca ele contrazic teoria.
ce zici de interpretarea mea avocateasca? te-am ametit?
Vechi 09 februarie 2010, 17:20
soso's Avatar
Evil Speculator

maxu daca asa simti si iti merge foarte bine, ce am zis eu de fapt nu are legatura cu a fi sau a nu fi rigid, bineinteles ca in functie de cum se misca piata se schimba si contextul si analiza si deci si notarea posibilelor setupuri.

Nu ti s-a intamplat niciodata sa vezi un hammer dupa care sa vezi un SR si sa incepi sa crezi ca e un setup foarte fain? Mi se intampla de multe ori, nu numai mie, cel putin la noi pe forum pana acum doar mie si la hc, interesant . Insa e un fenomen generalizat in tranzactionarea discretionara si are o legatura directa cu lispa rabdarii si nevoia de a fi in piata, lacomia, rushing for trades, zi-i cum vrei.

Mie mi se pare logic ca inaintea PA-ului sa fie localizata zona de inversare nu? Sunt foarte multe avantaje in a alege o zona de reactie pe care sa o urmaresti, in primul rand te gandesti IN AVANS la CEL MAI BUN scenariu de miscare a pretului, daca ai 2-3 SR-uri de ce sa tranzactionezi reactii la fiecare dintre ele? Alegi SR-ul care arata cel mai bine dpdv al trendului, daca e in confluenta cu MA-urile, Fib-urile etc. Cu alte cuvinte gandesti la rece cel mai bun scenariu.
In al doilea rand, deschizi graficul si vezi ca pretul nu ajuns la zona marcata, contextul inca ramane valid, ai inchis graficul. 5 secunde maxim.

Acum ia varianta cealalta, ai SR-urile trasate, vine pretul si face PA la unul dintre ele. In acel moment esti predispus sa cauti toate motivele din lume sa justifici trade-ul respectiv ca A+.

Ma chiar nu mai e nimeni care vede un mare avantaj in metoda asta de analiza?

P.S. Am zis si mai demult, partea de frontpage a sitului unde apar articolele nu e monopolizata de mine si hc, daca aveti idei si vreti sa scrieri ceva sunteti liberi sa o faceti atata doar ca pulicarea o facem eu sau hc dupa ce aranjam textul si alea alea. Cum a publicat Dan mai demult care mai tineti minte.
Vechi 09 februarie 2010, 17:31
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Dan, ce vremuri!! parca au trecut 100 de ani de cind am gasit 200SMA lui. o fi in bahamas cu banii de pe forex.

zona de inversare nu este general valabila, adica poti prinde trenduri excelente fara ca pullback sa fie pina fosta rezistenta / suport in prezent (si viceversa). de cite ori nu am gasit noi spargeri de s/r care au mers pina la nivelul urmator fara ca pullback sa devina retestari ale s/r. de ceea prefer sa analizez PA la fiecare nivel de s/r, cu conditia ca distanta dintre s/r sa merite riscul. si daca am 10 s/r, prind unul (care sa merite r:r) si apoi modific sl in functie de fiecare cele 9 s/r. daca as astepta retestarea poate ca din 10 s/r as prinde ultimele 4. nu zic ca nu merita, insa cind te uiti in urma si vezi cit ai pierdut si ca era evident semnalul de la primul s/r iti vine sa-ti dai cu .... in .....

Last edited by maxu08; 09 februarie 2010 at 17:37.
Vechi 09 februarie 2010, 17:44
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Nu-i nimic bătut în cuie. E doar o idee ce poate fi adaptată după nevoile fiecaruia. Revin cu un exemplu practic
Vechi 09 februarie 2010, 17:58
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Ia uite că cum îmi arată mie chartul de EURGBP, vedeţi ce calumea folosesc adnotaţiile

exemplu.png

Chiar dacă cele de sus sunt de bun simţ (), le-am adăugat în scop didactic.
Vechi 21 februarie 2010, 16:37
merlyn's Avatar
Trader

Locaţie: Petrosani
Posturi: 74
merlyn e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Yahoo la merlyn
Excelent. Lumea continua sa gandeasca si sa caute si e foarte bine. Voi trebuie sa va numiti "Scormonitorii"
Si eu ma gandesc serios sa nu mai iau nici un instant order ci numai pending.
Judecata la rece poate fi mult mai buna . Cred ca o sa-mi fac un cont demo unde sa testez si sa vad rezultatele.
Vechi 21 februarie 2010, 17:40
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

n-am mai folosit instant order de cind am distrus primul demo de 100.000 euro
Vechi 26 februarie 2010, 10:21
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: mai 2009
Posturi: 44
Dan - Junior e pe drumul cel bun
Voi tineti un jurnal?

Am o rugaminte:

Voi tineti un jurnal? Cum arata el?

Eu am tinut un jurnal pe hartie, dar nu imi folosea decat partial, nu scriam totdeauna totul si nu invatam mult din el. Intentionez sa incep un jurnal cu screenshoturi ale ecranului, pe 3 TF, si comentarii la fiecare intrare / iesire. Daca tineti asa ceva, invatati-ma.
Vechi 26 februarie 2010, 10:58
soso's Avatar
Evil Speculator

Salut Dan,

O sa incep un nou thread unde sa punem idei si tipuri de jurnale.
Vechi 26 februarie 2010, 14:33
Lorant's Avatar
Master Pip Loser

Eu nu tzin.Nu i vad rostul.Mai fac cate o poza doar atat.Pierderile si asa le memorez si le analizez.Dupa aceea i mi promit ca voi fi mai atent si nu voi face aceeasi gresala.E adevarat ca mai uit ce am promis.
Răspunde

Etichete
plan tranzactionare, psihologia tradingului

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On