Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Articole

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Sărbători Fericite Tuturor!

Discuţia "Sărbători Fericite Tuturor!" din forumul Articole; Ovidiu, mersi de felicitare...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 02 aprilie 2010, 10:23
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Ovidiu, mersi de felicitare
Vechi 02 aprilie 2010, 14:15
Lorant's Avatar
Master Pip Loser

Data înscrierii: octombrie 2008
Posturi: 1,262
Lorant e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Si eu urez tuturor......de sarbatorile mele preferate.......va urez......sa urati si voi, toate cele mai bune urari pentru mine si pentru tine si pentru voi care ati fost urati si veti fi urati in veciul vecilor de acum incolo Deci in concluzie dragi uratori va urez si eu care am fost urat de nenumarate ori la infinit si inapoi cu cele mai dragalase urai ... va urezi sa aveti un Kellemes Húsvéti Ünnepeket
Vechi 02 aprilie 2010, 14:35
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Paste Fericit şi ţie! Stai prin Turda?
Vechi 02 aprilie 2010, 14:46
Lorant's Avatar
Master Pip Loser

Data înscrierii: octombrie 2008
Posturi: 1,262
Lorant e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
Paste Fericit şi ţie! Stai prin Turda?
Nu. Ma duc intr un sat sub apuseni.poate prind un mocan de pe forum sa l imbat.
Vechi 03 aprilie 2010, 23:17
seba's Avatar
sharks hunter

Data înscrierii: octombrie 2009
Posturi: 964
seba e pe drumul cel bun
PASTE FERICIT
The Holy Sepulchre Virtual Tour - Jerusalem www.360tr.com
Vechi 06 aprilie 2010, 15:32
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,645
Cornelius e pe drumul cel bun
Multumim pentru link, seba!

Christos a inviat! Mai intai de toate...
De ce este Pastele atat de important pentru noi? Nu stiu cati dintre noi se intreaba si nu stiu cati dintre noi stiu cu adevarat raspunsul. Pentru mine Pastele a fost multa vreme doar o simpla slujba ceva mai deosebita a Bisericii cand venea multa lume care pleca cu lumanarile aprinse acasa si canta "Christos a inviat!". Mi se parea frumos sa vezi pe strazi la ora 2 noaptea oameni cu lumanari aprinse... Ei bine, si cam atat... A, si zilele libere care le primeam, imi placeau si acelea.
Ca sa intelegem intr-o mica masura sarbatoarea Pastelui, Biserica Ortodoxa ne invata ca trebuie sa plecam in aceasta cautare a semnificatiei Pastilor inca mai inainte de Nasterea lui Iisus, in Vechiul Testament, chiar in primele capitole, cele ale Facerii. Cand Adam si Eva sunt izgoniti din Rai, Dumnezeu le spune ca le va trimite lor un rascumparator care va zdrobi sarpele si-îi va ridica pe ei din Iad - scena de altfel reprezentata in Icoana Invierii, Facerea 3,15 – „Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul". De asemenea, Nasterea lui Iisus din Fecioara este proorocita de proorocii Vechiului Testament: Zaharia, David, Isaia cu sute si mii de ani inainte de nasterea Lui, Isaia 7,14:” Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece şi va naşte fiu şi vor chema numele lui Emanuel.”, Isaia 53, 3:” Dispreţuit era şi cel din urmă dintre oameni; om al durerilor şi cunoscător al suferinţei, unul înaintea căruia să-ţi acoperi faţa; dispreţuit şi nebăgat în seamă.”, Zaharia 9, 9:” Bucură-te foarte, fiica Sionului, veseleşte-te, fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine la tine drept şi biruitor; smerit şi călare pe asin, pe mânzul asinei.”. Asta inseamna ca evreii stiau si asteptau venirea lui Mesia. Ei fac asta si acum, ca o paranteza.
De ce s-a nascut Iisus? Din dragostea lui Dumnezeu-Tatal pentru oameni. Mai mult, ce inseamna aceasta nastere? Inseamna ca Dumnezeu-Fiul, una din cele 3 persoane ale Sfintei Treimi, de bunavoie a lasat marirea dumnezeiasca si s-a coborat printr-o Taina in pantecele unei femei, unui om ca noi toti, Fecioara Maria. Dumnezeu a parasit dimensiunile dumnezeiesti si s-a coborat la noi, oamenii cei facuti din pamant, cei limitati si muritori. Astfel Iisus este exemplul neegalat si nemaintalnit de smerenie. Dumnezeu se face om, pentru ca omul mai apoi sa se poata indumnezei. Va puteti imagina asa ceva? Infinitul se margineste de bunavoie in noi...
Perioada pe care Dumnezeu a ales-o sa vina in lume nu este deloc intamplatoare: evreii erau sub ocupatie romana. Evreii asteptau un Mesia care sa vina sa-i scoata de sub robia romana, asa cum Moise a facut cand a scos poporul evreu de sub robia egipteana. Insa, mai mult decat atat evrei erau sub pacat. Societatea iudaica era una in decadere religioasa, evreii au facut din Templul din Ierusalim, piata si credinta lor era fatarnica, supusa doar formalismelor. In acest context, Iisus apare si da totul peste cap: El spune ca este Fiul lui Dumnezeu, face minuni sambata, se intituleaza Imparat al Cerurilor, vindeca bolnavi, invie morti, hraneste multimi, si mai ales invie din morti. Conducatorii religiosi ai evreilor din acele vremuri, fariseii si carturarii nu puteau accepta ca un om simplu poate fi Fiul lui Dumnezeu si mai ales ca tot mai multa lume incepea sa creada si sa-L urmeze... Astfe, Iisus incepe sa fie urat de farisei si de carturari nefiind crezut de acestia, Isaia 53:1: „Cine va crede ceea ce noi am auzit şi braţul Domnului cui se va descoperi?”. Asa ca, pe temeiul cum ca aduce blasfemii lui Dumnezeu se hotarasc sa-L ucida...
Ceea ce este cu adevarat cutremurator este ca desi cu toate ca deja Dumnezeu s-a intrupat ca om, El mai si moare pentru noi. Isi da viata pentru noi, din dragoste pentru noi. Oare cati dintre noi, am muri pentru altul? Iata ce spune apostolul Pavel in Romani 5, 7:8 – „7. Căci cu greu va muri cineva pentru un drept; dar pentru cel bun poate se hotărăşte cineva să moară. 8. Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea Lui faţă de noi prin aceea că, pentru noi, Hristos a murit când noi eram încă păcătoşi.” Cum sa nu ne stea mintea in loc la o asemenea fapta?
Jertfa lui Iisus, din nou a fost prezisa cu sute de ani inainte, ceea ce accentueza si mai mult acest lucru; tacut in fata acuzatiilor - Isaia 53, 7:” Chinuit a fost, dar S-a supus şi nu şi-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus şi ca o oaie fără de glas înaintea celor ce o tund, aşa nu Şi-a deschis gura Sa”, scuipat si batut - Isaia 50, 6: „Spatele l-am dat spre bătăi şi obrajii mei spre pălmuiri, şi fata Mea nu am ferit-o de ruşinea scuipărilor.”, Isaia 53, 5: ” Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre şi zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră şi prin rănile Lui noi toţi ne-am vindecat.”.
Intruparea si mai ales moartea de bunavoia a lui Iisus Christos este o imensa pilda de smerenie si de dragoste fata de noi. Faptul ca el a fost tradat de un prieten, acuzat pe nedrept, scuipat, batut, injunghiat, pironit si apoi omorat de noi oamenii, cei care ii suntem fii, cei care ii suntem creatie, ne arata cat de mult Dumnezeu ne iubeste si ne iarta. Oare cati dintre noi, suportam sa fim nedreptatiti, oare cati dintre noi suportam ca altii sa ne vorbeasca sau chiar sa ne priveasca urat? Daramite, sa ne mai si injure sau se ne scuipe. Poate ar trebui sa ne gandim la toate acestea inainte de a reactiona cu aceeasi moneda. Poate ar trebui sa iertam mai des gandindu-ne ca Iisus ne-a iertat pe noi cei care L-am urat si ucis.
Traim intr-o lume in care credinta, crestinismul este privit ca un misticism invechit. Ca o practica care tine de primitivism si incultura. Insa, aceasta „practica” a rezistat in primele secole unor prigoane de nedescris. Ni se spune ca daca acceptam credinta, suntem indobitociti, ca ar trebui sa cercetam si sa nu credem pur si simplu. Ei bine, haideti sa cercetam sa vedem cum de aceasta „practica” a rezistat 2000 de ani? Oare, acei oameni ai Bisericii timpurie si-ar fi dat viata pentru o minciuna? Logic, ca nu. Oare, cei 10 din cei 12 apostoli ar fi murit de moarte martirica pentru o minciuna? Li s-a spus sa se lepede de Hristos pentru viata lor, dar nu au facut-o. Apoi, nici dupa legalizarea crestinismului, crestinii nu au dus-o cu mult mai bine... Insa, iata-ne... dupa 2000 de ani. Toate acestea nu ni se spun. Suntem tinuti prea aproape de „tabla” si nu vedem imaginea de ansamblu. Sunt lucruri care ar trebui sa ne puna pe ganduri si care ar trebui sa ne faca sa ne punem intrebari despre viata noastra.
Vechi 06 aprilie 2010, 21:41
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,775
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
frumos. pe mine ma macina o intrebare si nimeni nu a putut sa-mi raspunda.
Avind in vedere istoria umanitatii si in special marile civilizatii - egiptenii, romanii, grecii ( ca sa ne rezumam doar la acestea) - unde fiecare a avut religia sa vreme de milenii (fara nici o exagerare, toate au durat minim 1k de ani) intrebarea mea este: de ce religia noastra (cea prezenta, indiferent ca este crestina, musulmana, budista) este cea "adevarata" si de ce nu putem considera ca si aceste religii vor dispare in viitor asa cum s-a intimplat cu religiile practicate de egipteni, romani, greci? de ce am fi noi mai deosebiti fata de antici, cind inclusiv astazi fiacre dintre marile religii existente se considera mai buna decit cealalta?

eu cred ca peste 1k-2k de ani va veni o alta religie care si ea se va considera cea adevarata si finala iar crestinii/musulmanii/budistii vor fi cercetati de arheologi si vom ajunge la lada de zestre a istoriei. Totusi cred ca va exista o singura exceptie - religia iudaica a ramas neschimbata de 5k de ani. daca ei sunt intr-adevar "cei alesi" si noi suntem fii ratacitori?
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 06 aprilie 2010, 22:54
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Hai sa incerc eu un raspuns... Sunt mai multe motive pentru care vechile religii nu au rezistat. Si tot mai multe motive de ce crestinismul este religia adevarata.
Deci, pe rand. Multe dintre vechile religii erau o lucratura pur si simplu omeneasca. Oamenii se inchinau creatiei: soarelui, fulgerului, ploii, metalelor, lemnelor, chipurilor cioplite s.a.m.d. Totul tinea de instinct mai mult: teama, frica de necunoscut. Iudaismul a venit ca o refacere, ca o inaltare a omului din stadiul acesta primitiv. A incercat si a reusit sa readuca omul la conditia sa umana prin credinta in Dumnezeu. Legea iudaica a adus legea talionului care spune "dinte pentru dinte si ochi pentru ochi". Inainte de legea talionului exista legea actiunii disproportionate, animalice in care daca erai lovit de un om, te duceai si-i omorai tot tribul. Insa, aparitia legii crestine nu a facut decat sa implineasca legea iudaica. Iata cum spune Christos in Matei 5:17 "Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." O dovada in plus a acestui lucru este evenimentul Schimbarii la Fata a Mantuitorului de pe muntele Tabor, unde apar Moise si Ilie ca reprezentanti ai Legii Vechi. Faptul ca legea iudaica este cea mai veche se datoreaza faptului ca evreii nu l-au acceptat pe Iisus.
De asemenea, nu intamplator este faptul ca multe dintre bisericile crestine, precum chiar si data serbarii Craciunului se suprapun peste vechi randuieli pagane. Asta este si ideea, aceea de a darama paganismul si de a instaura o credinta adevarata.
Toate vechile credinte pagane erau credinte moarte, insa crestinismul mai ales prin exprimarea ortodoxa este o credinta vie. Aceasta vitalitate a crestinismului consta tocmai in faptul ca Dumnezeu isi arata in continuare vointa prin cei mai evlaviosi dintre credinciosi. Aici ma refer in special la minunile care au loc ca o confirmare a drumului care trebuie parcurs.
Vechi 07 aprilie 2010, 08:27
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,775
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
asta o spui tu privind retrospectiv insa la momentele respective oricare dintre antici ti-ar fi spus ca religia lor este cea adevarata ptr ca ......
in plus, sa consideram ca noi suntem cei Alesi seamana cu vechea conceptia ca Pamintul este centrul lumii doar ptr ca nu se cunostea sistemul planetar.
nu am nici o problema cu credinta intr-o divinitate suprema insa forma este cea care ma deranjeaza. este o mare diferenta intre crestinismul practicat pina la data Sfintilor Capadocieni si cel practicat astazi. Iar aceasta diferenta vine din complicarea mesajului si a ritualilor astfel incit acestea au devenit inaccesibile oamnilor de rind, ceea ce nu a fost in intentia fondatorilor.
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 07 aprilie 2010, 09:00
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

"Fuga galaxiilor spre rosu" = este un fenomen observabil stiintific care consta in faptul ca pentru corpurile ceresti care se indeparteaza de un observator ca referinta, spectrul luminii acelor corpuri este deplasat spre rosu. Invers, spre albastru.
Stiai, ca de pe pamant, oriunde ne-am uita, toate galaxiile fug spre rosu. Concluzia, o tragi singur...
Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur este cea care este predicata in fiecare duminica in bisericile ortodoxe. Sfantul Ioan Gura de Aur s-a nascut la mijlocul secolului 4. Iar, cu mici diferente se mai slujeste in timpul anului Liturghia Sfantului Vasile cel Mare - sfant capadocian.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On
Cod HTML este On