Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Articole

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Actiuni de la BVB pe MetaTrader

Discuţia "Actiuni de la BVB pe MetaTrader" din forumul Articole; Unul din motivele pentru care prefer FOREX in loc de BVB sau alte burse este ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 28 iulie 2008, 17:46
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Post Actiuni de la BVB pe MetaTrader

Unul din motivele pentru care prefer FOREX in loc de BVB sau alte burse este faptul ca pot sa folosesc un soft precum Metatrader pentru analiza tehnica. De multa vreme cautam o modalitate de a importa date istorice de la BVB pe MT4 dar nu am gasit nimic ce as putea folosi. Asa ca azi m-am apucat si am scris un script in MQL care parseaza un fisier CSV cu date de la BVB in format Metastock si creeaza un offline chart in format MT4 care poate fi incarcat.

Scriptul e in development si mai trebuie finisat si inbunatatit. Am atasat screenshots cu graficele SIF5 si BRD. Am facut un template special cu albastru si alb, se vede si volumul cu rosu. Pe chartul SIF5 am trasat un Fibonacci Fan iar pe cel de la BVB niste trend lines.
Imagini ataşate (micşorate)
sif5.png 
Afisari: 302 
Marime: 23.7 KB
ID: 1486   brd.png 
Afisari: 276 
Marime: 20.6 KB
ID: 1487  

Last edited by hcristea; 28 iulie 2008 at 17:49. Motiv: typo
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 28 iulie 2008, 21:54
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,644
Cornelius e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
Unul din motivele pentru care prefer FOREX in loc de BVB sau alte burse este faptul ca pot sa folosesc un soft precum Metatrader pentru analiza tehnica. De multa vreme cautam o modalitate de a importa date istorice de la BVB pe MT4 dar nu am gasit nimic ce as putea folosi. Asa ca azi m-am apucat si am scris un script in MQL care parseaza un fisier CSV cu date de la BVB in format Metastock si creeaza un offline chart in format MT4 care poate fi incarcat.

Scriptul e in development si mai trebuie finisat si inbunatatit. Am atasat screenshots cu graficele SIF5 si BRD. Am facut un template special cu albastru si alb, se vede si volumul cu rosu. Pe chartul SIF5 am trasat un Fibonacci Fan iar pe cel de la BVB niste trend lines.
Foarte tare!
Vechi 28 iulie 2008, 23:23
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Partea urata e ca e offline, dar altfel nu am cum, iar feed-ul de la BVB va fi cu o zi in urma. Oricum o analiza pe chart daily pe graficele actiunilor companiilor listate la BVB e ok.

Acum pentru fiecare simbol iau manual datele in format Metastock de la Vanguard. Au ei un formular unde introduci simbolu, data inceput si data sfarsit si iti toarna pe ecran bulk datele. Ctrl+A, copy & paste intr-un fisier csv, apoi rulez scriptu in Metatrader .... si apoi ... deschid chartul offline. Cam muncitoresc dar pt prima varianta e bine
Vechi 22 septembrie 2008, 12:14
Trader

Locaţie: Aiud
Posturi: 92
vladv e pe drumul cel bun
Acum ai dezvoltata versiunea finala la acest script?Ca l-as folosi si eu,daca esti de acord.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 29 septembrie 2008, 12:17
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Citat:
Original postat de vladv Vezi post
Acum ai dezvoltata versiunea finala la acest script?Ca l-as folosi si eu,daca esti de acord.
Nu am mai lucrat la script dar l-am facut public in thread-ul ChartMaker - Script pentru charturi BVB. Foloseste-l sanatos!
Vechi 06 ianuarie 2009, 18:42
Trader Junior

Data înscrierii: aprilie 2008
Posturi: 1
thegame05 e pe drumul cel bun
am si eu o intrebare, exista brokeri online unde pot tranzactiona actiuni de la BVB, si care este depozitul initial. Am auzit de Saxxo Bank, acesta e singurul? mai sunt si alti broker, sau acesta e cel mai recomandat ?
Vechi 06 ianuarie 2009, 19:31
hcristea's Avatar
Papa Dragon

salut,
sunt mai multi brokeri prin car epoti sa trazactionezi BVB. de exemplu Vanguard e unul dintre ei.
Vechi 11 ianuarie 2009, 19:35
tavi's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: ianuarie 2009
Locaţie: bucuresti
Posturi: 22
tavi e pe drumul cel bun
cel mai bun comision la sume mici (minim 1000 ron) il are www.gminvest.ro
sunt povesti cum ca ar fi firma lui vantu....etc.....
eu recomand, am cont la ei de 3 ani, am prins comision de 0,5% acum 3 ani si chiar daca nu am tranzactionat pentru 1 an mi-au mentinut acest comision, desi oferta nu mai era valabila si cel ami mic comision era de 1%.
platforma este java si se misca foarte foarte bine, ordinul este executat in aproximativ 5-8 secunde (acum 1 an platforma nu era buna insa s-a lucrat la ea si o consider foarte buna).
Răspunde

Etichete
analiza tehnica, brd, bvb, metatrader, sif, sif5

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On