www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

GBPUSD - Analiza

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • GBPUSD - Analiza

  Pe Daily avem trend bullish, destul de puternic atata timp cat countertrend-ul sta deasupra 2.0315.
  Azi poate fi prima zi de countertrend, durata medie a unui countertrend fiind intre 1-4 zile, cel mai probabil nu va depasi 2 zile daca trendul ramane intact.

  In 6 Octombrie avem o vibratie majora de 72 si 360 de zile, deci o probabilitate ridicata de rezistenta in timp, decizia daca si cum va fi tranzactionata depinde de cum va arata graficul pe 6 Octombrie.
  Attached Files
  Cool.

 • #2
  cable love

  Daca azi si maine pretul ramane in jurul val de 2.0365 si nu da semne ca s-ar duce catre 2.0315 atunci ar merge un long pana in 6 oct.
  Daca deseara pretul depaseste 2.0365 si se apropie de 2.0315, eu as astepta pana in 6 oct sa vad cum evolueaza.
  All Your Pips Are Belong To Us!

  Comment


  • #3
   mere un long.. zic

   Pretul s-a mentinut deasupra 2.0365. Ma gandesc ca ii un semn bun sa intru long pe cable. Am pus un buy order la 2.0455, vezi linia rosie. S-ar putea sa il modific si sa intru manually mai tarziu un pic, sa vad cum merge pretul.

   Ce ziceti?

   Hmm.. what would spiderman do?
   Attached Files
   All Your Pips Are Belong To Us!

   Comment


   • #4
    Sounds good, deocamdata astept cel putin pana dupa US open sa vad cum reactionaza pretul.
    Cool.

    Comment


    • #5
     Se pare ca GPBUSD s-a dus pe varianata a doua, adica pretul o strapuns serios limita de 2.0315. Ordinu de buy de ieri nu a fost activat.

     Astazi am ajuns din nou la 50% din impuls si pretul a intalnit rezistenta.

     Eu am intrat long la 2.0300. In curand vine interest rate statement la GPB.
     Attached Files
     All Your Pips Are Belong To Us!

     Comment


     • #6
      s-o gatat cablu'

      Mi-am inchis azi dimineata pozitia pe cable. Asa cum am zis in postul anterior, am intrat long la 2.0300, ceea ce s-a dovedit a fi o miscare inspirata.
      Am stat un pic in suspans cand s-a anuntat intrest rate la GBP dar anuntul nu a facut mari valuri, si am fost un pic stresat dupa NFP. Nici NFP-ul nu produs oscilatii prea mari.

      Dupa NFP am mai intrat long pe la 2.0340 si in jurul valorilor de 2.0414 am inceput sa inchid partial pozitiile iar azi dimineatza le-am inchis pe toate la 2.0401.


      Am o presimtire ca va fi un reversal down la cable asa ca i dont take any chances. Aveti vreo analiza sa confirme ca va merge in jos?
      All Your Pips Are Belong To Us!

      Comment


      • #7
       Sambata a fost 6 Octombrie, data vibratiei amintita mai sus. Ma asteptam sa pice pe finalul countertrend-ului si trendul bullish sa fie reluat. Dar graficul curent imi zice ca vibratia are sanse mici sa produca reluarea trendului ascendent.
       Din grafic se vede ca am avut trend ascendent long term, o corectie de 3 zile pana joi, iar vineri am avut reluarea trendului ascendent cu o bara bulish care a inchis peste high-ul ultimei bare de countertrend. Ceea ce inseamna ca vibratia are loc intr-un moment cand trendul e bull. Mizez pe un trend short term descendent, dar se va vedea mai clar dupa ziua de azi daca probabilitatea e mare.
       Oricum, orice pozitie short in momentul asta doar cu o fractiune din pozitia normala. Trendul e ascendent si in mod normal pozitii full doar pe trend.
       Attached Files
       Cool.

       Comment


       • #8
        Vibratia din 6 Octombrie a fost valida si a inversat trendul pe short dupa cum am anticipat, dar pentru doar doua zile.

        Trendul ascendent a fost reluat ieri si circumstantele merita amintite. Odata avem un Reversal Bar foarte clar. Dupa care avem un False Break prin suportul low-ului precedent, I love false breaks, au obiceiul sa inverseze trendul destul de serios. Si nu in ultimul rand dimensiunea in pipsi a countertrendului are exact aceasi dimensiune ca si countertrendul precedent.

        Target-ul care il vad e 2.0600, ca de obicei reprezinta una sau mai multe proiectii de range-uri.
        Attached Files
        Cool.

        Comment


        • #9
         Aseara pe cand ieseam de la dus, vad un mesaj de la soso "Bah, intra long pe cable acum!!1", am intrat pe Oanda rapid cu o mana imi tastam parola si cu cealata imi tineam prosopu sa nu cada. Am intrat long, mi-am pus SL la -100 pipsi si apoi i-am dat reply la soso sa il intreb "de ce?" dar era offline deja.

         Cum nu aveam metatraderu instalat pe calcu de acasa, i-am dat pace si a doua zi dimineatza cand o sunat ceasu am sarit sa vad cum o evoluat peste noapte pretul. Ca o concidenta bizara, nu merea netu... (Mersi UPC!!)

         Azi am intrat si am tras niste linii sa vad si io ce si cum. Pe metatrader se vede un frumos pinbar, false break cum o zis Soso. Cand se intampla un false break, o gramada de stoploss-uri is lovite, in cazul de fatza SL-uri atinse inseamna ordine de buy, fiind un trend descendent, asa ca e o probabilitate maricica de inversare a trendului. S-ar putea sa mearga pretul pana pe la 2.0620, eu pe acolo o sa ma opres daca evolueaza precum e prevazut.
         Attached Files
         All Your Pips Are Belong To Us!

         Comment


         • #10
          hmmm.. cable o mers contra. mi-o lovit SL la toate trade-urile long facute. Totusi cred ca valoarea mai sus amintita e un target la cable. mai vedem zilele astea.
          All Your Pips Are Belong To Us!

          Comment


          • #11
           Se pare ca GBPUSD m-a cam tarshait, 3 zile viguoroase de dute vino...uh...I'm out till next week.

           Trendul e bullish, pe sapt viitoare o sa caut semne de support pe nivele de range sau pret.

           hcristea despre nivelul de target, personal nu mai pun mare valoare pe el, astept sa vad unde (si daca) gaseste support prima data.
           Cool.

           Comment


           • #12
            Inca un update pentru azi, o analiza alternativa a ciclurilor de timp pe GBPUSD. Daca luam ca punct de start low-ul din 17 August top-ul recent pica exact pe vibratia de 45 de zile. Si daca stau sa ma gandesc nu e ceva iesit din comun, swing-ul up precedent a durat tot 45 de zile!

            Ciclul e confirmat si de vibratia de 22.5 care a stopat pentru o zi trendul ascendent. Am mai discutat si cu alt trader cam de vreo luna de zile si amandoi am ajuns la concluzia ca GBPUSD vibreaza destul de consistent in mini-cicluri de 45 de zile, istoria recenta poate confirma acest lucru.

            Ok, daca continuam pe ciclul asta urmatoarea vibratie e in 23 Octombriela o zi distanta de vibratia de 90 de la topul din 24 Iulie.
            Cu alte cuvinte in 22/23 Octombrie avem o vibratie destul de importanta, pe 22 putem sa tragem niste concluzii daca vibratia e in directia trendului si daca poate fi speculata. Doar pretul si pattern-ul trendului ne poate spune.
            Attached Files
            Cool.

            Comment


            • #13
             Miscarea sideways pare a fi terminata, lira da semne de reluare a trendului ascendent. Patternul miscarii sideways este unul asemanator unui trend descendent slab, adica de fiecare data cand a incercat sa penetreze mai jos miscarea a fost inversata. Barele de ieri si azi au format un higher-low si indica o probabilitate ca trendul ascendent sa fie reluat.

             Urmatoarele vibratii:
             - 22/23 Octombrie (minora/majora)
             Attached Files
             Cool.

             Comment


             • #14
              Elliot Waves

              Studiaza cineva Elliot Waves?
              Postez aici daily pe lira..daca trece in jos de 2.0250, incepe valul 3 sau c. c poate sa fie scurt si sa faca parte dintr-un triunghi inchis urmat de d-e sau 3 care indica un downtrend. Sa vedem ce se va intampla:
              Attached Files
              Last edited by babanu; 22nd October 2007, 06:41 PM.
              plan your trade, trade your plan

              Comment


              • #15
               Originally posted by soso View Post
               Cu alte cuvinte in 22/23 Octombrie avem o vibratie destul de importanta, pe 22 putem sa tragem niste concluzii daca vibratia e in directia trendului si daca poate fi speculata. Doar pretul si pattern-ul trendului ne poate spune.
               Time point-ul de pe 22 octombrie (de azi) s-a cam adeverit si se pare ca a fost chiar o vibratie majora. Cable-ul saracu plunged.
               All Your Pips Are Belong To Us!

               Comment

               Working...
               X